dissabte, 1 d’agost del 2009

Molins.Rei: Galcerà de Requessens


Si passegeu per la nostra vila i entreu al cercle Artístic no només estareu accedint a una escola de dibuix sinó que també estareu entrant en un gran palau que fou construït per en Galcerà de Requessens, aquest gran palau anava des de la plaça de l'església fins al carrer de Baix- que era camí Reial- i fins la plaça de la Creu. L'actual font de la pujada de l'església era dins l'hort.
Aquest edifici destacava pel seu estil gòtic i ben guarnit.
Durant molts anys hem estat inconscients de què en la nostra vila ha conviscut un governador general de Catalunya, i també, l'any 1943 els reis catòlics es van allotjar a la nostra vila, en el palau, de pas a Barcelona, i el millor de tot; també hi tinguérem uns dies al descobridor d'Amèrica, en honorable Cristòfol Colom ( ja tornat d'Amèrica ).
En Galcerà de Requessens i l'Isabel Johan de Soler visqueren a Molins de Rei, tingueren tretze fills, que donen lloc a tot un arbre familiar amb alts càrrecs.

Doncs foren tals alts càrrecs com per exemple: Ambaixador de la cort de Nàpols, Ambaixador a Roma, Governador general dels països baixos, general de mar i terra... i el darrer dels Requessens fou el braç de felip II, qui portà a bon port la batalla de Lepant.