dijous, 13 d’agost del 2009

Històries curtes d'invents indispensables ( part 1 )

Moltes vegades diuen que val més una imatge que mil paraules, però no sempre és així, per a aquest motiu, us presentem un recull de certs invents molt important en la nostra vida quotidiana amb un curt resum i descripció de la seva història.

El bolígraf: Es veu que a Hongria estaven cansats d'escriure amb ploma, així que l'any 1938 un tal Ladislao Biro va dissenyar un instrument d'escriptura molt més còmode que la ploma que, al llarg del temps, s'ha convertit en l'instrument universal d'escriptura.

La Bombeta: Un ja conegut en el moment Thomas Alva Edison estava fart de la rutina espelma a dalt espelma a baix, així que l'any 1879 va crear un sistema capaç de produir llum utilitzant l'energia elèctrica, i és que un recipient, una mica de fil ferro i una font elèctrica han donat per molt fins al moment.

El pare dels dibuixos animats: Potser el millor esdeveniment per als dibuixos no fos la creació del llapis, sinó el neixament del seu pare = Walt Disney, Dibuixant i productor nord-americà, nascut a Chicago l'any 1901 i mort a Hollywood l'any 1966 va crear la factoria Disney donant vida a molts dibuixos famosos i moltes pel·lícules exsitoses com Blancaneus, Peter Pan, Mary Popins...

El Bàsquet: És curiós saber que en l'esport rei de la força, la ràbia, que triomfa als estats units, etc etc, fou inventat als EEUU l'any 1981 pel mosén protestant James Naismith, que també era professor de gimnàstica de la universitat YMCA, de la més que famosa ciutat de Springfield, Massachusetts. El bon home va ensenyar un joc als seus alumnes amb una regla molt més que bàsica; Ficar la pilota dins d'una cistella que utilitzaven per transportar fruita.