dissabte, 15 d’agost del 2009

Històries curtes d'invents indispensables ( part 2 )


Continuem amb la segona entrega d'històries curtes d'invents indispensables

La Calculadora: Cansat dels famosos "
ábacos", Wilhem Schickard va construir la primera calculadora automàtica, al voltant de l'any 1620, llavors només s'utilitzava per a no gaire complicades operacions matemàtiques, aquest invent va deixar indiferent a la taula matemàtica, les regles del càlcul i les màquines de sumar.

Patates fregideos o 'chips': Igual que la
Penicil·lina, les patates fregides o 'chips' van ser inventats involuntariàment ( en cas de la penicilina descobert ), es podria dir que tenen una història curiosa, i és que tot va començar quan un xef preocupat en què el seu client es queixava de què les patates eren massa gruixudes les va començar a tallar molt finament sense saber que havia creat un 'snak' ideal.

Llapis: Al voltant de l'any 1600 es va trobar un depòsit gegant de grafit descobert a Anglaterra. Les localitats van descubrir que eren molt útils tan com marcar les ovelles com marcar altres peces... Van observar que el grafit era lo suficient gruixut com per poder-lo col·locar dins d'una funda de fusta, els Anglesos van crear llavors un invent que ràpidament va triomfar per tot el món.

El gelat: El gelat, igual que el rellotge, n'és molt difícil establir el seu origen, ja que a causa dels canvis tecnològics ha sofrit molts canvis, també s'han produït a causa de les exigències dels seus consumidors. Tot hi això es podria dir que hi havia concursos de begudes gelades o refredades amb gel o neu a l'antiga babilònia.