dimarts, 8 de setembre del 2009

Els fotogrames

Des de la primera pel·lícula fins alguna nova estrena de Hollywood totes les cintes de pel·lícules estan formades per fotogrames, que són cadascuna de les imatges capturades en un paper, la pel·lícula fotogràfica és capturada per una càmera d'alta resolució i velocitat per tenir una seqüència exacta.
Sempre s'ha jugat a fer dos dibuixos pràcticament simultanis però amb alguna diferència, perquè al reproduir-los es moguin o ells, o el seu paisatge. En aquest blog us ensanyem un exemple d'una seqüència de tres fotogrames.
Aquests tres fotogrames reproduïts, formarien una seqüència com la següent, en la que podem veure com a un simpàtic dibuix se li cau una hamburguesa de les seves mans. ( gif )
Com podeu comprovar en un cinema, les coses són molt més diferents, per exemple, en aquesta seqüència que us acavem d'oferir, cada segon equivaldria a un fotograma, mentre que en el cinema en són 24 per segon , potser es per la tecnologia que he empleat jo, que no té comparació amb la que poden utilitzar utilitzar en una bona companyia, en fi, també, en els fotogrames, hi podeu apreciar al costat de cada imatge uns petits forats als laterals anomenats leap's, que permeten que el projector puguir fer moure les imatges i poder reproduir-les.
La reproducció que podeu observar en la part superior és el cavall en moviment de Eadweard Muybridge, un dels primers fotogrames ( bé, imatges en moviment ).
També són 24 fotogrames per segon les imatges que observem per TV, mentre que als EE.UU i a Japó són el doble, tot depèn del nombre d'electricitat utilitzada.

1 comentari:

Y yo qué sé ha dit...

¡que me ha gustado tu blog!
Gracias por votarme en el concurso...voy a linkearte
Un beso
y yo qué sé
Eva