dimecres, 9 de setembre del 2009

Darrera les veus

Aquest escrit el dediquem a tots els dobladors que faciliten la feina perquè nosaltres puguem veure les pel·lícules, els dibuixos, els documentals... amb veu o simplement traduïts al nostre idioma.

La majoria de nosaltres no ho sabem però al nostre poble, Molins de Rei, hi viu un dels millors dobladors de parla catalana i castellana, Luís Posada , entre altres conegut pels doblatges de Jim Carrey, Johnny Deep, Leonardo Dicaprio ( amb més de 600 doblatges ) , a més, ha participat en el rodatge del cor de la ciutat.
Com ell, hi ha un munt d'altres dobladors que donen veu a personatges molt famosos nominats a Òscar però que passen a l'anonimat, o dibuixos que, com els Simpsons, cada tarda ens fan riure.
Per exemple, els actors americans que posen veu als Simpson són uns dels més ben pagats del món amb 400.000 dólars per cada temporada ( els 4 principals, menys la Maggie, que no parlarà fins la temporada 21 )

Bé, però no tots tenen la mateixa sort, hi ha molts dobladors que es trenquen l'espina doblant series a preus molts baixos, i és per això, que us oferim aquests vídeos:

EL DELS SIMPSONS ( EN CASTELLÀ ):


VARIES VEUS:




FAMILY GUY:





Espero que us hagin agradat.