dimarts, 29 de setembre del 2009

El Chroma, la pantalla verda

Com podem fer per estar al costat de la torre effel des de la nostra habitació? No, no estem parlant de ninguna màquina tel·letransportadora, sinó del Chroma, la pantalla verda.

Consisteix en una tècnica audiovisual que s'utilitza tan en el cinema com en la televisió, més
freqüentment en els telenotícies, ja que tV3, és un dels pocs canals que utilitza una pantalla real per oferir les novetats del temps.
És molt probable observar en els 'Making off' ( com es fa ) de les pel·lícules escenes en que el personatge està estirat sobre un llit completament verd i que dins de la pel·lícula fa veure que
flota o que vola.
També és normal utilitzar aquesta tècnica per aconseguir afectes d'invisivilitat, tan fàcil com col·locar un tros de tela verd al cos i canviar-lo per un color igual de la paret mitjançant programes informàtics.

Tot i que sembla mentida, aquest és un experiment
que podríem fer fàcilment des de casa nostra, i és que només ens cal una pantalla d'un color resistent, com el verd ( que s'utilitza en la majoria de casos) i un ordinador, que transformarà el color de la tela afegint un paissatge que simplement és imposible de reproduïr a la vida real o de rodar amb les persones.
Bé, probablament el més difícil seria trobar el programa i saver com funciona, però per tot això és millor confiar en tutorials, com per exemple aquest, on ens recomanen utilitzar el programa Sony Vegas:
En la imatge observem un home del temps donant la previsió en una pantalla verda, i no està boig.