divendres, 17 de juliol del 2009

Tot té la seva història

Un tal Ernst Friedrich "Fritz" Schumacher va escriure un llibre anomenat " lo pequeño es hermoso", el qual podria ser un dels possibles titlols per a aquesta entrada, ja que us voldrem demostrar que des de la xinxeta fins al post-it hi ha amagada tota una història.
Per començar, ens ha fascinat saber que la xinxeta ( amb la seva insignificància ) va canviar la vida a un home, que concretament no va ser el seu inventor, un rellotger anomenat Johann Kirsten, sinó l'home que la va patentar.
Tot va succeir l'any 1903 quan un rellotger va crear una petita eina de treball, la xinxeta, venent els drets a un empresari, el qual es va fer ric mentre que Kirsten va continuar vivint en la pobresa..

Continuem amb el post-it: L'any 1968, Spencer Silver, era un investigador que buscava la creació d'un adhesiu potent, però les coses no van anar com ell esperava, ja que va crear un adhesiu menys potent, per concretar bastant dèbil, i no li va trobar cap utilitat.

Va ser l'any 1974, a un amic seu, va probar d'utilitzar aquell adhesiu com a marcapàgines, més tard, el post-it va donar llum al mercat triunfant en el sector d'oficina.

1 comentari:

"La LoCa De LoS GaToS" ha dit...

tienes un blog de lo más completito, así que ya se a quién tengo que votar porque me ha gustado mucho! un saludo!
www.lalocadelosgatos.es