diumenge, 19 de juliol del 2009

Molins.Rei: Les seves afores

Molins de Rei no és sols el centre ciutat ni les afores que toquen al plà (com el barri del canal) sinó que també té bones zones de muntanya, com St.Bartomeu o la Rierada.

Si algun cop heu fet una excursió muntanyenca per la nostra vila, segurament arribeu a passar per la Rierada, però si aquesta excursió la feu a través de la carretera segurament que us preguntareu que hi fan unes cases tan grans en mig d'un ambient totalment natural.

No és cap altre poble, sinó una urbanització que defineix des de 1400 un nucli urbà, ja que antigament rebia el nom de la Quadra de Sant Bartomeu, no va ser fins al segle XVI que hi trobem el nom de Sant Bartomeu de la Quadra, tot hi que posterior al primer nom esmantat els pergamins més antics ens parlen de Sant Bartomeu d'Olorda.

Si hi voleu passar per un moment estaria bé fer una visita l'actual esglèsia, diem actual ja que la primera en ocupar aquesta posició fou una esglèsia romànica, destruïda l'any 1936. L'actual es considera "primitiva", ja que està construïda amb el mètode "opus espicatum" ( pedres col·locades en forma d'espiga que és un tipus de construcció molt primitiu ).

Com us hem comentat abans Sant Bartomeu és avui en dia un barri agradable d'habitacles de residència permanents, envoltat en una ambient i un clica totalment natural i de muntanya.