dissabte, 11 de juliol del 2009

Raons per les quals som molt mandrosos

Tant Blogger com Wordpress donen una patada al Metroflog, al Facebook i al Fotolog en l'àmbit escrit. Per exemple, si un català fa un blog aquell blog seria de parla catalana però, si un català ( generalment adolescent ) fa un metroflog, per exemple, acostumarà a parlar en castellà ( per generalitzar la metrosfera ) i utilitzarà expressions com: Xd, tkm, dw, ola, psao...
Analitzant aquestes expressions véiem que darrera hi ha una paraula amb un sentit concret, ja sigui en l'expressió Xd, que significa 'xarlar decentemente' ( segons la Frikipedia, tot i que aquesta expressió també s'utilitza freqüentment en les matemàtiques ) o en 'tkm', que evidentment podem comprovar que significa ' te quiero mucho '.
Si busquem en fonts més "oficials" podem observar que, un afiliat internt dins de la Wikipedia, ens informa de que XD, originalment significava perdó en la nostra llengua, ja que la 'x' significa 'per' i d 'dó' ( una mica extrany ) La única raó per la qual nosaltres, els espanyols, escrivim d'aquesta manera és perquè ens fa una total mandra escriure correctament com Déu mana.

Com podeu observar en aquest blog sempre intentem escriure correctament, de manera per poder tirar endavant el català.