dimecres, 8 de juliol del 2009

Made in Catalunya: Caprabo

En el seu moment, un onze de juliol de l'any 1959, homes i dones podien entrar al número 318 de l'avinguda Sant Antoni Maria Claret de Barcelona, i disposaven de prestatgeries atapeïdes de tot tipus de llegums envasats, ous embolicats i tot tipus de pastisseria, Caprabo es va convertir en el primer autoservei de Barcelona. Un gran invent català dut a terme per Pere Carbó, Jaume Prat i Josep Botet, tots tres petits botiguers de la ciutat comtal.
Les primeres inicials de cada cognom formen el seu nom Caprabo i totes les seves bones idees, i les de altres persones, han fet que un gran invent català tingui un bon reconeixement no només dins del nostre país sinó també mundialment.
Aquest autoservei va començar a créixer fins a convertir-se en una petita cadena de cinc supermercats a Barcelona l'any 1965, i posteriorment van obrir nous establiments a Gavà, a Castelldefels i a Coma-ruga, destinacions on hi ha un gran turisme.
Actualment cabprabo disposa de més de 365 establiments i més de 10.100 treballadors.

Caprabo a portat a terme moltes iniciatives amb bon resultat entre elles pots comprar la teva habitual compra des de casa, i t'ho serveixen a casa teva amb tot el gust, a part, han estat els primers en editar una revista, crear un club social o vendre carburant.

FONT D'INFORMACIÓ: SÀPIENS EDICIÓ NÚMERO 80