dilluns, 29 de juny del 2009

Els meteorits, les grans pedres espacials...


Es creu que fa molts milions d'anys un meteorit va impactar contra la terra, provocant un efectes secundaris que van acabar amb tots els dinosaures del planeta. Si una gegant pedra va acabar amb una gran espècie com els dinosaures podria acabar amb futures civilitzacions humanes.
La paraula meteorit significa fenomen del cel i descriu la llum que produeix un fragment de matèria extraterrestre entre l'atmosfera de la terra i es desintegra.

Cal aplicar la diferència entre meteoroide i meteorit. Meteoroides són petits cossos celestes que orbiten al voltant del sol, mentre que els meteorits són meteoroides que no es desintegren en entrar en contacte en l'atmosfera i que per tant entre en contacte amb la superfície terrestre. Per això podem dir que de meteoroides n'hi ha molts mentre que meteorits n'hi ha pocs ( per sort ).

Anteriorment en aquest blog ja vam publicar el vídeo d'una representació d'un meteorit impactant contra la terra i tots els efectes secundaris que aquest esdeveniment provocaria. Si voleu veure'l, cliqueu aquí.