dissabte, 20 de juny del 2009

Molins.rei: El mite de que el Camell ha tingut novia... és cert!!

Encetem un nou espai per a aquest blog anomenat Molins.rei dedicat al poble on ha estat creat, Molins de rei.

Durant totes les més de 100 entrades que ja hem fet en aquest blog hem anat dedicant alguna a saber una mica més sobre la cultura del nostre poble, d’un punt de vista cultural ( com el seu correfoc o els gegants ) fins a posar en manifest alguns actes de l’ajuntament.
Doncs per començar analitzarem tot un mite molinenc. El camell de molins de rei ha tingut novia? No, no és ninguna broma sinó una pregunta seriosa, ja que investigacions fetes a través d’aquest blog han demostrat que fa cosa d’uns 20 anys al camell de molins de rei li va sorgir una cosa més semblant a una novia, anomenada ‘ La Burraca’. Gràcies a fonts molinenques hem aconseguit la foto de la burraca, com podeu comprovar la qualitat de la imatge no és gaire bona, ja que té més de 20 anys.
Tot es remunta, per allà l’any 1985 quan un grupet de persones de la Rierada ( a les afores de Molins ) es va ajuntar amb molta iniciativa per sumar-se a la festa major de Molins de Rei, no sabien que fer, i finalment algú va preguntar perquè el camell no podia tenir una novia.

Imitant una mica els trets característics del camell van començar a crear “La Burraca”, la novia del camell. Va ser exposada aquell mateix any per la festa major de St.Miquel, a la nit en que el camell ens ensenyava els seus queixals, i després, va desaparèixer totalment del mapa.
En la foto en pantalla, podeu veure exposada la burraca, en la masia de Can Castellví.

1 comentari:

Estel ha dit...

PAAAU, ALEEX, SOU UNS CRAKS!

TIOO SOU GENIAALS! VAYA HISTORIA LA DEL CAMELL+NOVIAA!
JAJAJ
HOMEE POBHRE CAMELL! LA BURRACA EL VA DEIXA TIRAAT!
SEGUUR QEE SEN VA ANAA AM ALGUN DE SANTFELIU ¬¬
xD

Poos ree qee mola mool el blog!

un petoneet!