dissabte, 13 de juny del 2009

Made in Catalunya...


És normal veure en un objecte que nosaltres comprem la denominació d'origen del lloc on ha estat fabricat. Per algunes raons socials el més típic és veure 'Made in China' o , més típic aquí, 'Made in Spain', però algun cop heu vist 'Made in Catalunya'?
No és normal veure-ho, ja que els catalans ens dediquem més al pà amb tomàquet que no pas a fabricar objectes de plàstic.
Però no penseu que ens quedem curts els catalans. Gràcies a un recull fet per
Racó català podem observar que entre altres els catalans hem fabricat el chupa chups, la fregona, el Bultaco, l'Inoxcrom o també el submarí Ictineu.
És més, anant més lluny podem trobar la nostra versió de la famosa Coca·Cola, anomenada Alter Cola, difícil de trobar en diferents punts de Catalunya. És una mica més àcida a la cola original i potser no té tan gas com la que un farmacèutic va fer fa temps però és de nominació d'origen català, és a dir, Made in Catalunya.
La COLA CATALANA-COLA LLIURE ! i els altres productes i begudes catalanes que trobareu a la Xarxa d’establiments amb consciència nacional ( XECNA ) serviran per ajudar, en aquests moments de sequera de l’esperit, a recuperar els nostres signes d’identitat i a enfortir-nos com a Catalans compromesos.
Ramon Carner i Alivés

Aprofitem i citem en aquesta entrada sobre els invents catalans que si esteu seguint aquest blog a través de Firefox és molt probable que tingueu alguns problemes en veure la presentació d'aquest blog, és per això, que fem la crida de que mireu aquest blog a partir d'Internet explorer.