divendres, 23 d’octubre del 2009

El somriure de la Monalisa i 20 blogs

Gràcies a un reportatge oferit per Planeta Curioso sabem que s'ha resolt un gran dilema i un gran misteri que ha portat de cap varis anys com una anècdota oferida per Da Vinci en un dels seus quadres més famosos, la Monalisa.

L'impactant rostre de la dona travessa fronteres arreu del món, però, està rient o simplement ens està mirant directament?
Doncs la solució ens l'ofereix un treball realitzat per un institut de Neurociències d'Alicant, València.
Segons paraules dels neurocientífics:
El problema es basa en diferents problemes visuals que són els canals, com el tamany, la claretat, els colors i la ubicació dels objectes, i així és el cas de la Monalisa , que depèn del canal que envii primer la informació al nostre cervell de la imatge veurem a una dona somrient o no
És a dir, diferents espectes del nostre cervell ens diuen que tenim davant a una dona rient i altres aspectes diuen que simplement té una mirada directe, el que vol dir que tenim i tindrem un dilema obert per tota la vida preguntant-nos quina fou la intenció de Da Vinci, solució que encara no s'ha descobert



D'altre banda us volem informar de la gala que es va produir ahir dia 22 d'octubre, a la nit, respecte al lliurement de premis del concurs 20 blogs, que va donar conéixer al guanyador que serà columnista del diari 20 minuts ( més conegut com a 20 minutos ).
El nostre company Oloman, amb el blog Oloblogger, va recollir tres estatuetes, una de la categoria de Tecnologia, una altre de Disseny i per acabar el premi ''gordo'', ser columnista del 2o minutos, a més d'un premi econòmic de 3000 euros.
El segon amb més estatuetes fou el guanyador elegit pels votants, amb dues estatuetes, una per la categoria d'actualitat i altre per haver estat el blog més votat.

Podeu veure totes les fotos de la nit
aquí.
Felicitats a tots i totes els guanyadors i guanyadores del concurs :)