divendres, 29 de maig del 2009

El so, no el dels sentits...

Podem passar pel costat de la via del tren, o entrar a una súper discoteca, o inclús a un concert de rock que tard o d'hora acabarem posant-nos les mans a les orelles.
I és que podem distingir el so del soroll. Segons l'enciclopèdia catalana el so és la "sensació que perceben els òrgans auditius dels animals, deguda al moviment pertorbador de la pressió i la densitat del medi material que els envolta, provocat per una vibració que es propaga en forma d'ona sonora." . Però, quina diferència hi ha entre el so i el soroll?

So, és una cançó de música clàssica, so, són uns ocellets piolant, el so són suaus ones que viatgen a través de l'aire fins arribar al nostre sentit d'oïde.

La mala música és una mala perturbació de la música base, al revés amb la bona música, doncs, casolanament, podríem dir que el soroll és una perturbació aguda/greu o forta d'un so base. Només cal posar a volum cent un dels més bonics sons de la natura que el transformarem en un dels sorolls més escandalosos.
Si cliqueu en aquesta imatge que es veu en petit, podreu veure quin és el so amb db més baix ( el soroll més fluix ) fins al so amb més db ( el soroll més fort )

1 comentari:

Alba Pons ha dit...

Hola!!
qee taL??
Esperoo ke molt bé
ii re kee sta molt be el blog
qee ya feia temps kee no em pasava
i bueno kee ja em pasare mes savint
kee vagi molt bee i arribis a les 100 entrades! =)
ja ens veurem a port aventura

adeu!