divendres, 15 de maig del 2009

El cotxe, el cuc de terra

Gràcies a eBay us oferirem un petit resum sobre el que anomenem un cuc de terra que pot arribar als 240 km per hora, però el cotxe mai ha estat com el podem veure ara i és que els primers cotxes van ser propulsats a vapor i les seves despeses s'elevaven a molts gastos i , a diferència d'ara, els que tenien un cotxe eren uns totals privilegiats .

L'any 1801 van aparèxier els primers taxis a vapor, més tard, es van desenvolupar uns carros a vapor que tenien una capacitat d'unes 18 persones. Aquest invent fou un luxe fins l'any 1860 quan el velga Etienne Lenoir va inventar el primer motor a prupolsor, en aquella època tota una novetat, i després de grans invents, dos anys més tard l'Alemany Gottlieb Daimler va inventar l'automòbil propulsat amb combustible intern.


Al llarg del segle XIX es va continuar pensant amb la idea fins l'any 1894 que els germans Cederlhom van desenvolupar el motor bicilíndric. Aquell mateix any un diari Francès, convoca una carrera de cotxes de 126 km, en el que competirien els cotxes més ràpids del moment.
Cal destacar que l'any 1906 el rei Alfons XII accepta la presència d'honor de l'entitar del Automòbil club de Barcelona, és a dir l'actual RACC.
El RACC és sí mateix, un dels majors organitzadors de curses d'automòbils en el món, com la Fórmula I o el mundial de rallies