diumenge, 24 de gener del 2010

Tu també pots escriure a Viquipèdia No hi ha mestre que pugui ser deixeble

Aportar una mica del nostre coneixement a Internet no deu fer mal a ningú, potser aquest pensament fou el que li corria pel cap a Jimbo Wales quan va crear la Wikipedia.

Tots podem aportar un gra de sorra per ampliar les possibilitats de Vikipèdia creant una entrada que encara no existeix-hi. A continuació us podem ensenyar com fer-ho amb 5 senzills passos.

  1. Creem un compte de Vikipèdia, per fer-ho, cliquem en un botó situat a la dreta superior de la pantalla on posa "Inicia una sessió/crea un compte". Tan sols cal deixar algunes dades com el correu electrònic, el nom d'usuari que desitgeu i la contrasenya.
  2. Una vegada ja estem registrats, comprovem que l'entrada que ens disposem a escriure no existeix-hi, és per això, que hem de cercar el títol més apropiat i general de l'entrada al cercador de Vikipèdia.
  3. Si no existeix, veureu un text que diu : Creeu la pàgina «Nom de l'entrada» en aquest wiki!, cliqueu-hi i ja podreu començar.
  4. A continuació us apareixerà un quadre per omplir-lo amb el text desitjat per a aquesta entrada. No cal escriure el títol, ja que aquest serà el que vosaltres heu inscrit en el cercador.
  5. Una vegada acabada l'entrada cliqueu al botó «Desa la pàgina» i ja ho tindreu acabat!

Com ja heu vist és senzill de fer, però heu de tenir en comte quines són les condicions d'ús.

Cal saber que unes de les peculiaritats que té Wikipedia és la possibilitat d'editar i crear pàgines que han creat altres persones.
Aquest punt és una gran eina, però que normalment s'utilitza només per "vfandalisme" ( falsificar dades, escriure mentides, canviar fotos, etc.), és a dir, que si el vostre escrit no és apropiat , potser serà eliminat per qualsevol altre membre de la Vikipèdia, inclús, hi ha qui et pot bloquejar L'IP ( matrícula de l'ordinador ) i que no et permeti editar mai més una pàgina.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pau, sóc la Carol, la vostra mestra d'Educació Física a l'Alzina.

Navegant, m'he trobat amb aquest super blog i quina ha estat la meva sorpresa quan he vist de qui era!!!
Mare meva noi, estic impressionada!!! Tant de bo molta gent pugui llegir el que escrius perquè fas molt bones aportaciones. Felicitats i espero que tu i tots els teus companys continueu tan macos com sempre.

Bona feina i endavant! :)

Jordi ha dit...

Pau no es diu Jimmy Wales el creador de la wikipedia? Bueno segur que es un error sense importància.