dimarts, 3 de març del 2009

Internet, una presó social?

Quins efectes té Internet en la vida social?
Doncs Bé, Una resposta un tant general és que té efectes negatius.
Les persones que passen 12 o més hores davant d'ell, perden contactes socials, es deprimeixen, generen conductes violentes...
Un altre resposta és que Internet pot ser una eina positiva enguany la vida social, s'ha demostrat que Internet a permès augmentar els contactes socials tant en el treball, en la vida familiar i fa als joves més actius a involucrar-se en organitzacions i causes socials.
Si un estudia històricament el que va passar amb els mitjans de comunicació massius com el telègraf i el telèfon en la vida social la seva influència també al principi va ser vista com negativa...
Un altre exemple és quan en el 1880 Graham Bell va inventar el telèfon es va dir ell mateix de que anava a aïllar a les persones i danyar la família, com es va dir després de la televisió.
El periodisme ciutadà és una mostra de com la xarxa i sobretot els blogs obliga a la premsa tradicional a competir amb un major nombre d'opcions d'informació més ràpida i que interactua el que no fan majorment els diaris i revistes.

En conclusió:
Si t'hi passes molt de temps en Internet, pot causar graus danys al teu cervell enguany la vida social.
En canvi, si el fas servir controladament i necessàriament Internet et pot servir i beneficiar de molt.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola!

12 hores enganchat al ordinador?? aixó els ke trevallen amb ells no?
ueno k el internet va molt be per buscar coses i tot aixo, ii k io de vegades em pasu tant de ratu que al final em fan mal els ulls..

ueno adeu