dimecres, 25 de març del 2009

La història de la historieta de cinc estrelles

Si busquem a la real acadèmia espanyola trobarem la definició de comic, i diu: Serie o secuencia de viñetas con desarrollo narrativo o libro o revista que contiene esas viñetas.
Els còmics es solen realitzar sobre el paper o en forma digital (
E-comic, webcómic).
Hi ha moltes versions sobre quin va ser el primer còmic, en funció de que s'entengui com a còmic, però sí es sap que pintures murals de l'antiga egipcia, com la tumba de menna, i ja en l'edat mitjana europea, els pintors pintaven les seves esglèsies, una mostra molt extraordinària es desserrollaria en el tapiz de Bayeux, també són clars exemples la bíblia del cardenal Maciejowski, las cantigas de Santa María... Sorprenentment aquests exemples ja incluïen peus d'imatge, vinyetes, globos de conversació...

Finalment, ja vindrien millors èpoques per l'edició del còmic, i és que tot va ser més fàcil quan l'any 1446 Gutenberg va crear la imprenta.

Dintre del cómic s'han creat molts personatjes, des de superherois fins a persones soques capaces de fer riure a tothom, a més, també hi ha hagut molts estils de dibuixos, des del mateix estil que fa el propi dibuixant fins al manga.